skip to Main Content

Edat antiga 6 de juliol

776 aC. GRÈCIA. Comencen a la ciutat d’Olímpia –a la regió de l’Èlide, al Peloponès del nord-oest– els primers jocs, amb la celebració de sacrificis, processons i cerimònies. Coroebos o Koribos, Κόροιβος Ἠλεῖος, un cuiner de la regió que corre nu, guanya l’única carrera, la d’un estadi –uns 192 metres– i esdevé el primer campió olímpic de la història. Als jocs, que es repetirien cada quatre anys, durant quatre jornades tindrien alhora lloc els exercicis més vigorosos i durs de les competicions atlètiques. També es convertirien en una de les formes més antigues de compulsar el temps, i aquest es consideraria l’any 0 del calendari grec.

212 aC. ROMA. Comencen comencen els primers jocs anomenats Ludi Apollinaires, presidits pel pretor, que se celebren durant set dies.

292. AMÈRICA DEL NORD. Civilització maia. Data que figura en l’estela 29 de Tikal, la més antiga de les que es poden considerar purament maies.

452, IMPERI ROMÀ D’OCCIDENT. L’ambaixada romana rep d’Àtila la notícia d’haver arribat a un acord amb el papa. El pacte, molt beneficiós per a Àtila, només cal firmar-lo. Segons la tradició, el papa Lleó I, el Gran, ha convençut Àtila i l’ha fet desistir d’arribar fins a Roma. La veritable raó de la retirada, però, cal cercar-la en la falta de subministraments i en l’esclat d’una plaga.

Edat antiga 5 de juliol
Edat antiga 7 de juliol
Back To Top
Close search
Cercar