skip to Main Content

Edat antiga 7 de març

1198 aC. Egipte. Usermare Meriamon, Ramsès III (? – Tebes 16.4.1152 aC), fill i successor de Setnakht, el 7 de març esdevé el segon faraó de la XX dinastia i el seu sobirà més important.

322 aC. Grècia. Mor a Calcis, a l’illa d’Eubea, el filòsof i científic Aristòtil (n. 384 aC). Havia sigut deixeble de Plató i tutor d’Alexandre el Gran.

161. Imperi Romà. Mort de l’emperador Antoní Pius a Lorium (n. 19.9.86). El succeeix Marc Aureli Antoní, Caesar Marcus Aurelius Antoninus Augustus, el qual, tan bon punt accedeix al tron, disposa la coregència amb Luci Aeli Ver, Lucius Aelius Aerelius Verus (? 15.12.130 – ? 169) –el seu germà d’adopció–, en un règim polític sense precedents a l’Imperi, que es mantindria fins a la mort de Luci Aeli Ver. Marc Aureli, però, reté el títol de Pontifex Maximus. El seu regnat, marcat per les tensions frontereres, preludi de la crisi del segle III, no seria feliç malgrat les bones disposicions i l’elevada cultura de l’emperador, distingit filòsof estoic conegut per l’emperador filòsof.

189. Imperi Romà. Neix a Roma el futur emperador Publi Septimi Geta, Publius Septimius Geta (=> febrer del 212), fill de Luci Septimi Sever i de Júlia Domna.

308. Imperi Romà. Mort de sant Eubul, o Eubulus (n.?), martiritzat a Cesarea de Palestina, on havia arribat des de la regió de Magàntia per a visitar la congregació cristiana. Segons la llegenda, el jutge que l’ha condemnat li havia proposat la salvació si oferia un sacrifici als ídols i ell va refusar.

321. Imperi Romà. L’emperador Constantí I el Gran decreta que el dies Solis Invicti (dia del Sol) és el dia de descans a tot l’Imperi.

Edat antiga 6 de març
Edat antiga 8 de març
Back To Top
Close search
Cercar