skip to Main Content

Edat antiga 12 d’abril

599 aC. Índia. El 12 d’abril neix a Kshatriyakundagrama el monjo Vardhamana (=> 527 aC), futur Mahavira (Gran Heroi, en sànscrit), 24è jina de la religió jainista.

238. Imperi Romà. L’emperador Marc Antoni Gordià I Sempronià (n. v 157) se suïcida després de la derrota soferta davant de Capelià, procurador de Numídia, en la qual ha mort el seu fill i coemperador Marc Antoni Gordià II Sempronià (n. v 192).

352. Imperi Romà. Mor a Roma el papa sant Juli I (n. v 285). Havia fet construir a Roma la basílica dels Dotze Apòstols, que seria coneguda per Basílica Juliana.

467. Imperi Romà d’Occident. Lleó I el Gran, emperador d’Orient, amb l’ajut del patrici Ricimer, proclama emperador d’Occident el gendre de l’anterior emperador d’Orient Marcià I, Procopi Antemi, Procopius Antemius (? – Roma 11.7.472), amb la filla del qual s’ha arranjat el matrimoni de Ricimer. Ricimer havia aconseguit mantenir el poder malgrat les serioses amenaces a la seva posició tant per part del general Aegidus com de Marcellinus, que governava un estat virtualment independent a Dalmàcia, l’actual Croàcia.

Edat antiga 11 d'abril
Edat antiga 13 d'abril
Back To Top
Close search
Cercar