skip to Main Content

Edat antiga 16 de març

597 aC. Palestina. Nabucodonosor II reprimeix violentament la rebel·lió de Judà. Els babilonis ocupen Jerusalem i substitueixen el derrotat rei Joaquim, que és deportat, pel seu oncle Mattanies –fill de Josies–, al qual canvien el nom pel de Sedecies, com a senyal de submissió.

37. Imperi Romà. L’emperador Tiberi I, Tiberi Claudi Neró (n. 16.11.42 aC), és ofegat amb un coixí mentre dormia, a Miseno (Campània), quan tornava al seu retir de l’illa de Capri. L’assassí és Nervi Sertori Macró, amb el consentiment de Gai Juli Cèsar August Germànic, Gaius Iulius Caesar Augustus Germanicus, dit Calígula –petita sandàlia– (Antium, Laci, actual Anzio 31.8.12 dC – Roma 24.1.41), nét de Tiberi per adopció, que es proclama emperador.

455. Imperi Romà d’Occident. Valentinià III (n. 2.7.419) és assassinat al Campus Martius, prop de Roma, per Optila i Thranstila –dos dels servidors de l’occit Flavi Aeci–, seguint les ordres de Petroni Màxim, a qui Valentinià havia arrabassat la muller. Petroni Màxim es proclama emperador i obliga Licínia Eudòxia, vídua de Valentinià, a casar-se amb ell. La filla d’aquesta, també anomenada Eudòxia, és donada com a muller a Pal·ladi, fill de Petroni Màxim.

Edat antiga 15 de març
Edat antiga 17 de març
Back To Top
Close search
Cercar