skip to Main Content

Edat antiga 17 de març

45 aC. Roma. Gai Juli Cèsar venç els darrers partidaris pompeians a la Hispània Ulterior, dirigits per Sext Pompeu Magne, Sextus Pompeius Magnus Pius (Roma 75 aC – Milet 35 aC), fill de Pompeu el Gran, pel seu germà Gneu Pompeu, dit el Jove, i pel líder romà Titus Labienus (n. ? v 100 aC) –que mor en combat–, a la batalla de Munda (possiblement l’actual Montilla, a la província de Còrdova). El general Gneu Pompeu el Jove (n. v 75 aC) seria capturat i executat pels homes de Cèsar el 12 d’abril.

180. Imperi Romà. Mor a Sírmium (Pannònia), o a Vindobona –actual Viena (Àustria)–, víctima de la pesta, l’emperador Marc Aureli Antoní, dit el Savi. (n. 26.4.121)

180. Imperi Romà. Luci Aeli Aureli Còmmode –fill i successor de Marc Aureli Antoní–, nomenat imperator i augustus, és el nou emperador de Roma, ara Marc Aureli Còmmode, Caesar Marcus Aurelius Commodus Antoninus Augustus, el qual trencaria les bones relacions que els Antonins sempre havien tingut amb el senat. Se succeirien els conjuraments, el caos militar, i les guerres contra els bàrbars a les fronteres de l’Imperi. Marc Aureli Còmmode acabaria l’empresa del seu pare Marc Aureli Antoní al Danubi i negociaria la pau amb marcomans i quads.

461. Irlanda. Mort de sant Patrici (n. ? v 385), arquebisbe d’Armagh. (També es dóna el 17.3.493 com a data de defunció de sant Patrici, patró d’Irlanda)

Edat antiga 16 de març
Edat antiga 18 de març
Back To Top
Close search
Cercar