skip to Main Content

Edat antiga 22 de juny

217 aC. EGIPTE. L’exèrcit egipci de Ptolemeu IV derrota les tropes d’Antíoc III el Gran, rei de l’imperi Selèucida, a Ràfia (Palestina).

168 aC. MACEDÒNIA. Finalitza la tercera guerra macedònia amb la victòria romana sobre Perseu, l’últim rei de Macedònia, a Pidna, ciutat fortificada a la costa de la Pieria del golf Termaic. Les falanges macedònies, formacions de combat composades per vuit files d’homes armats amb llargues llances, invencibles a la plana, són derrotades, a causa del terreny accidentat, per les legions romanes de Luci Emili Paule, conegut com el Macedònic arran d’aquesta victòria. El rei Perseu és capturat i després deportat a Roma. També ho seria l’historiador grec Polibi (Megalòpolis 200 aC – ? 120 aC) .

431. IMPERI ROMÀ D’OCCIDENT. Mor a Nola (Campània) el bisbe i poeta llatí Meropi Ponç Anici Paulí, sant Paulí de Nola. (n. 355)

431. IMPERI BIZANTÍ. Sant Ciril, patriarca d’Alexandria, presideix la primera sessió del concili I d’Efes, tercer ecumènic, convocat per l’emperador Teodosi II per tal de superar les tensions doctrinals i polítiques entre les seus d’Antioquia i d’Alexandria i les controvèrsies suscitades pel teòleg Nestori, patriarca de Constantinoble, sobre la persona de Crist i la dignitat de Maria.

Edat antiga 21 de juny
Edat antiga 23 de juny
Back To Top
Close search
Cercar