skip to Main Content

Edat antiga 31 d’agost

394 aC. GRÈCIA. Aquest mes d’agost, un exèrcit espartà de 14.000 homes, sota el comandament del rei Agesilau II, s’enfronta a 26.000 aliats atenesos, argius, tebans i corintis a Queronea, ciutat de la Beòcia situada a la riba del Cefís. El flanc dret dels espartans aconsegueix la victòria, però els tebans aixafen l’esquerre i se’n tornen cap el dret. En una de les grans mostres d’obstinada resistència de la història, els espartans aconseguirien derrotar l’enemic, però a costa de tantes pèrdues que Agesilau s’hauria de retirar de Beòcia.

12 . IMPERI ROMÀ. Neix a Antium (Laci), actual Anzio, el futur emperador Gai Cèsar Germànic, Gaius Caesar Germanicus, dit Calígula –petita sandàlia– (=> 24.1.41), fill del general Juli Cèsar Germànic i d’Agripina o Agrippina la Gran.

161. IMPERI ROMÀ. Neix a Lanuvium el futur emperador Luci Aeli Aureli Còmmode, Lucius Aelius Aurelius Commodus (=> 31.12.192), fill de Marc Aureli Antoní i de la seva esposa Faustina.

453. IMPERI DELS HUNS. Àtila ha ordenat una expedició a la Pannònia i, d’altra banda, ha enviat una delegació a Roma per a cobrar el tribut pactat amb sant Lleó I.

476. IMPERI BIZANTÍ. Les tendències monofisites del nou emperador Basilisc han motivat la reposició de Zenó, que ha tornat a Constantinoble i, de nou al poder, ha desterrat Basilisc a la Capadòcia, on seria decapitat.

Edat antiga 30 d'agost
Edat antiga 1 de setembre
Back To Top
Close search
Cercar